Taula intercultural

Taula intercultural

Espai de participació i coordinació d’entitats

En aquest espai, persones de diferents orígens debatem, proposem, consensuem i desenvolupem projectes compartits que tirarem endavant amb la finalitat d’afavorir la cohesió social i la convivència.

Objectius

Transversalitat. Estendre internament i externament la interculturalitat als diferents espais i esdeveniments dels nostres barris.
Apoderament. Enfortir-nos com a entitats -a través de trobades, cursos, enviament d’informació, realització de projectes conjunts, etc.
Igualtat. Promoure espais de reflexió i fer d’interlocutors amb institucions, entitats, etc., en diferents àmbits per tal d’afavorir la igualtat.
Territori. Enfortir la vinculació de les entitats amb temes socials i nacionals.

Àmbits

 Convivència i mitjans de comunicació. Treballem per combatre el racisme (rumors, actituds, accions...) i per millorar el tracte de la diversitat als mitjans de comunicació, tan a nivell de barri com de ciutat.

 Cultural i formatiu. Treballem a favor de la cultura, la transmissió i l’aprenentatge de sabers de les entitats i veïns i veïnes del territori.

 Social i sanitari. Treballem coordinadament a favor de la universalització del sistema sanitari, dels drets i oportunitats de les persones migrades i refugiades, també de les menors sense referents familiars.

 Educatiu i esportiu. Fomentem la interculturalitat a les activitats esportives i vinculem l’alumnat i les entitats del territori.

 Lingüístic i transició nacional. Treballem a favor d’una Catalunya inclusiva basada amb els drets i les llibertats. Compartint punts de vista, experiències i projectes i promovem i fomentem el reconeixement, la transmissió i l’aprenentatge de les llengües familiars.

Participació
Una trentena d’associacions diverses participen a la Taula intercultural. Ens reunim en plenari cada dos mesos i en grups de treball segons les necessitats dels projectes que tirem endavant. Si vols participar, només cal que ens contactis:


Tel.: 93 291 89 41
Mail: projectes@secretariat.cat


Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

Pla de treball
Després d’un procés participatiu d’avaluació i creació d’un nou Pla de treball, la Taula intercultural està immersa en el Pla de treball 2019-2020.

AGENDA

Febrer - 2024
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2930311234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 26272829123

Propers esdeveniments

    Introdueix els esdeveniments de la teva entitat