5a Festa intercultural!

Publicat: 2015-05-04 00:00:00
Dansa, música, poesia, tallers i molt més el 16 de maig d'11 a 21 h!

La festa és una plataforma de participació, interacció i promoció d’associacions dels nostres barris, que treballem a la Taula intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta (SESHB). Vam celebrar la primera Festa intercultural l’any 2011 i enguany en fem la cinquena edició! La tornem a fer coincidir amb el Firentitats, la mostra de les entitats del Secretariat, on més de 160 associacions sortim a la carretera de Sants a difondre qui som i què fem.

Enguany, tornem a fer “Salutacions d’Arreu”, on podrem aprendre les salutacions bàsiques en diferents idiomes. Una altra activitat important és “Expressions del món”, una mostra de música, poesia i dansa d’arreu que vam crear l’any passat i que hem volgut tornar a organitzar. Tindrem dames ghaneses; farem tallers de maquillatge, de medicina xinesa, de manualitats; jocs infantils amazics; oferirem menjar i artesania d’arreu del món...!

Per dissenyar i organitzar totes les activitats hem treballat amb un doble objectiu:

Internament: fomentar la participació, la coneixença, la reflexió, la interrelació, el treball conjunt entre les entitats diverses, etc.

Externament: mostrar la realitat existent del territori (que és diversa), adaptar les activitats a aquesta realitat, arribar al màxim nombre de persones (oferim un ampli ventall d’activitats que poden atraure gent de diverses edats i nacionalitats), donar a conèixer les entitats que formen part del projecte de la Taula i el projecte en si, acostar la ciutadania (diversa) i el teixit associatiu (també divers), etc.

Aquesta és una de les activitats estrella de la Taula, ja que va néixer en una activitat –un curs coorganitzat per la mateixa Taula-; la dissenyem, l’organitzem i hi participem més d’una vintena d’entitats; i és molt potent ja que aplega una quinzena d’activitats diverses!

La festa tornarà a contribuir a la normalització i positivització de la diversitat existent; a fomentar encara més la interculturalitat al teixit associatiu i al territori, a seguir desmuntant prejudicis i estereotips; i a mostrar, entre d’altres coses, la creativitat i les expressions d’arreu del món!


Consulta la programació aquí

ENLLAÇOS I DOCUMENTS RELACIONATS

AGENDA

Febrer - 2024
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2930311234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 26272829123

Propers esdeveniments

    Introdueix els esdeveniments de la teva entitat