ExpresSA'NTS

ExpresSA'NTS

El Secretariat impulsa que entitats del territori participin en una activitat artística inclusiva on qualsevol ciutadà o ciutadana pugui expressar-se utilitzant nous llenguatges d’expressió artística.

L’ExpresSA’NTS és una trobada organitzada per entitats, veïns i veïnes conjuntament amb el Secretariat, per oferir un espai d’expressió i de creació artística obert a tothom, amb una especial mirada a col·lectius que poden patir exclusió social.

El novembre de 2014, en el marc del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores que es va celebrar a Barcelona, entitats del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta van impulsar el primer ExpresSA’NTS, una activitat artística inclusiva per tal que qualsevol ciutadà o ciutadana pogués expressar-se utilitzant llenguatges d'expressió artística. La intenció no era tant desenvolupar creacions artístiques com oferir un espai de trobada, d’expressió, de creació i de participació de forma innovadora i creativa. Des del Secretariat es va fer una crida a entitats del barri que van crear una comissió organitzadora de l’ExpresSA’NTS.


Els objectius d’aquesta activitat són:
- Trencar la barrera que separa la ciutadania amb l'art i convertir les persones en subjecte d'art i d’expressió.
- Promoure, a través de l’expressió, la inclusió de persones que puguin patir qualsevol signe d'exclusió.


Des de fa dos anys, l’ExpresSA’NTS amplia la proposta d’activitats amb una sèrie d’actuacions de joves del barri, provinents de diferents entitats i centres educatius. Aquest és un espai ben valorat perquè suposa un nou aparador per a les creacions artístiques dels joves que no existia al barri.

La comissió organitzadora de l’ExpresSA’NTS, deprés de la primera edició, valora que és una proposta interessant per porgramar de forma estable al territori. Actualment es prepara la 5a edició, que es realitzarà el dissabte 12 de maig, a Casinet d’Hostafrancs.
Any rere any, ha anat creixent la participació d’entitats del barri que formen part de la comissió organitzadora. Per a l’edició de 2018, s’amplia significativament les entitats i participants, podent comptar amb més de 20: Anem Junts, Artixoc, Banda i Majorets Triangle de Sants, Col·lectiu d’Artistes de Sants, Companyia de Ballet Clàssic de Catalunya " La Companyia", Institut Emperador Carles, Institut Joan Coromines, Institut Lluís Vives, Escola de Circ i Dansa La Sala, Escola Joan Pelegrí, Escola Proa, Xera, Sarau, Sala Flyhard, Gegants de Sants, La Urban Dance Factory, Josep Maria Font, Coral Sant Medir, Serveis Socials Sants, Radars, Aprenem compartint, Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta.Per a més informació nuria@secretariat.cat

AGENDA

Febrer - 2024
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2930311234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 26272829123

Propers esdeveniments

    Introdueix els esdeveniments de la teva entitat