CAL Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Qui som?

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va néixer l’any 1996 amb la voluntat de fer un treball de xarxa entre associacions i persones d’arreu del país, amb voluntat d’implicar-se en projectes basats en quatre grans objectius:

Assolir la plena normalitat política i social de la llengua catalana, tot assegurant polítiques actives per facilitar-ne l’ús social.

Cultivar la nostra cultura posant-la a l’alçada dels nous temps, fer-ne créixer l’estima entre tots els catalans —tant d’origen com d’adopció— i difondre’n les múltiples manifestacions perquè sigui reconeguda i valorada arreu en peu d’igualtat amb les altres expressions identitàries.

Reclamar de les institucions de tots els Països Catalans el reconeixement de la unitat lingüística de la llengua catalana, per tal d’avançar junts en la plena normalització de la llengua.

Cal enfortir la nostra personalitat com a poble. En aquest sentit, cal que la llengua esdevingui un element bàsic de cohesió social, obri el camí cap la recuperació de la nostra identitat col·lectiva i consolidi la voluntat d’esdevenir un poble amb capacitat de decidir lliurement el seu futur.

Què fem?

Cada dia es fa més fa palès que, tot i els avenços en el coneixement, l’ús social de la llengua catalana disminueix perillosament. La CAL treballa, juntament amb altres col·lectius, per invertir aquesta tendència a partir de dos punts bàsics: incidir en la renovació de la consciència d'autoestima per la llengua, pel que fa als ciutadans dels Països Catalans, i treballar en noves fórmules d'integració i d'acollida a la llengua comuna, el català, pel que fa als nouvinguts, sempre amb el consegüent respecte envers la llengua materna de cadascú.

Com ho fem?

El Correllengua és present a tot el país. El pas de la flama com a element de cohesió entre els territoris de parla catalana n’és el símbol principal. És una iniciativa que esdevé arreu acte festiu, i alhora, reivindicatiu i pedagògic sobre la llengua catalana. El Correllengua s'inicia anualment en un indret dels Països Catalans i es clou cada any a la Catalunya Nord tot recordant, per a la memòria col·lectiva, la pèrdua i amputació de les terres nord-catalanes.

Ara estem treballant en els següents Projectes:

Parlem” (de parelles lingüístiques)

Xerrem” (de conversa en grup)

“Comerciants” (per promoure el català al comerç)

“Correllengua” (festa de la cultura i la llengua catalana al carrer)

Ens reunim cada dimarts al centre Social de Sants. Olzinelles, 30 de 8 a 10 del vespre.Adreça:
Olzinelles, 118
Barri:
Sants
Tipologia:
Cultura
Telèfon:
934159002
Correu electrònic:
ribaspep@hotmail.com / cal@cal.cat
Web:
http://www.cal.cat/

AGENDA

Desembre - 2022
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2829301234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 2627282930311

Propers esdeveniments

    Introdueix els esdeveniments de la teva entitat