Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

29 de setembre del 2017 · Número 75

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Ja tenim aquí la Festa Major d’Hostafrancs!

Del 29 de setembre al 8 d’octubre, Hostafrancs es vesteix de festa major i ofereix a la ciutadania un munt d’activitats!

La Festa Major d’Hostafrancs tanca el cicle festiu de les festes majors dels nostres barris. És una festa marcada pel civisme, la convivència, la cultura i la tradició, tot i que també hi trobareu activitats més innovadores i festives. Enguany es commemoren els 160 anys del trasllat de la imatge de l'Àngel Custodi a l'església del carrer de Vilardell, un esdeveniment que va fer que el 1879 es comencés a celebrar aquesta festa major al barri, sempre al voltant del Sant Àngel Custodi.

La Festa Major d’Hostafrancs és un dels esdeveniments culturals i socials més importants del barri i el moment de l’any en què totes les entitats, veïns i veïnes es retroben per gaudir de les activitats que han preparat més de 20 entitats que treballen durant tot l’any perquè Hostafrancs durant més de deu dies bategui a ritme de festa!

Destaquem algunes de les activitats programades:

Pregó de la Festa Major a càrrec de M. Mercedes Tatjer i Mir, catedràtica de didàctica de les ciències socials a la UB.

El Ball de Rams va ser recuperat el 1994 per l’Esbart Ciutat Comtal i actualment és un dels actes més arrelats de la Festa Major d’Hostafrancs. El proper assaig serà el 4 d’octubre a les 21 h al local de l’Esbart.

No us perdeu la Fira de la Magrana, l'ofrena floral i la tradicional benedicció de les magranes en honor al patró. Diumenge 1 d’octubre al c. Vilardell.

Música a peu de carrer amb Abdominable Gallina Nauseabunda, Cleanstring i D-Rumba.

XII Fira Medieval a Creu Coberta
Els dies 7 i 8 d’octubre, Creu Coberta fa una viatge en el temps i es planta a l’Edat Mitjana. Artesans, demostracions d’oficis, animacions de carrer, tallers, espectacles...

TastAlBarri El 6 d’octubre a les 19.30 h, recorregut gastronòmic pel barri i cercavila amb el grup DesCentrats. Compra el teu tiquet! Sortida del c. Vilardell.

Debat al Districte: “Festa Major vs Festa Major Alternativa, models i experiències a Sants-Montjuïc” Debat organitzat per Sants3Ràdio i la FAECH, amb la participació de representants de les festes de Sants, la Marina i Hostafrancs. Dimarts 3 d'octubre a la seu del Districte.

Concurs fotogràfic a Instagram Fotografia la Festa Major i comparteix la teva imatge a Instagram amb l’etiqueta #FMHostafrancs17 i podràs guanyar una experiència gastronòmica.

XIII Trobada de Cant Coral amb la participació de la Coral Sant Jordi i l’Orfeó Atlàntida. El dissabte 30 de setembre a les 19 h a la Parròquia del Sant Àngel Custodi.

Concerts de música El 6 d’octubre a les 22 h al carrer Vilardell, XI Festival de Música Jove amb els grups del barri de l’Escola Joan Pelegrí. I el 7 d’octubre mou l’esquelet amb els DJ’s de Sants3Ràdio i el gran concert de l’Orquestra Di-Versiones.

Rutapp Hostafrancs El 14 d’octubre arriba una nova edició del Rutapp, una proposta que a través de les xarxes socials et permetrà conèixer el barri d’Hostafrancs d’una manera divertida, fent esport i guanyant premis si superes les proves que es plantegen al llarg del recorregut.

Consulteu aquí tota la programació!

#diadelamusica

El diumenge 1 d'octubre, tothom a cantar! #diadelamusica

L'1 d’octubre celebrarem el Dia de la Música! Hi haurà cantades arreu de Catalunya, i als nostres barris també! Us animem a anar ben d’hora al local on està previst que canteu, hi haurà molta gent amb ganes de cantar. A les Cotxeres i al Casinet també cantarem! …

Llegir més

ACTIVITATS

A ATLES ho tenim tot a punt!

Ho tenim tot a punt per a la nova temporada al CEM l’Espanya Industrial i al CEM la Bordeta! Més activitats, renovació d’espais, ampliació de serveis… Només ens faltes tu!

Llegir més

Nova oferta formativa de tardor

Torre Jussana ofereix una quinzena de propostes formatives gratuïtes i especialitzades que us ajudaran a millorar el funcionament de la vostra associació.

Llegir més

Un procés participatiu per a un projecte de formació innovador!

LaTroca és un grup de gent diversa que treballa per fer realitat un projecte educatiu innovador: posar en marxa una Escola Comunitària de Formació Permanent als barris de Sants. Es tractaria d'una escola comunitària oberta, flexible, accessible a tothom i …

Llegir més

PROJECTES

10è Concurs d’Art Jove

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet impulsen l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini per a la presentació d'obres és el 27 d’octubre de 2017.

Llegir més

Stop Mare Mortum presenta una demanda contra el Govern espanyol per incomplir les quotes d’admissió de refugiats

L’Estat Espanyol només ha acollit 1.257 sol·licitants d’asil de les 19.449 persones que es va comprometre a acollir, posant de manifest la falta de voluntat política i l'incompliment dels drets. És la primera vegada a Europa que es denuncia un Estat per aquest fet. …

Llegir més

“La Llar” busca voluntariat!

Ara estan fent una cerca de voluntariat, si tens una tarda lliure i ets fisioterapeuta, quiromassatgista, terapeuta ocupacional o vols ajudar al menjador... Posa’t en contacte amb “La llar”!

Per a més informació, clica aquí.

Llegir més

AGENDA

01/10/2017 al 31/10/2017

Agenda del Col·lectiu d’Artistes de Sants - octubre 2017

28/09/2017 al 31/10/2017

Grup d'Opinió Àmfora activitats octubre 2017

01/10/2017 al 31/10/2017

Agenda de l'Aula Oberta de la Bordeta - octubre 2017

28/09/2017 al 29/09/2017

Jornada de portes obertes a la Coral Sant Medir

30/09/2017

Mostra de Comerç al carrer de Joan Güell

30/09/2017

Concert del Cor Jove de la Coral Sant Medir

03/10/2017

Buscant el Blau

06/10/2017

Dia Mundial de la Salut Mental a Cal Muns

08/10/2017

Tot dient mentides

Valors Secretariat

#VolemVotar

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.