Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

7 de juliol del 2017 · Número 71

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Sopar del 40è aniversari del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

El Secretariat celebra els 40 anys de la Federació amb un sopar a les Cotxeres de Sants amb més de 400 persones.

Dins dels actes del 40è aniversari del Secretariat, el divendres 30 de juny va tenir lloc a l’Auditori de les Cotxeres de Sants un sopar per a més de 400 persones representants de les entitats associades al Secretariat, dels treballadors i treballadores de l’organització així com de representants de les institucions amb les que ens relacionem les associacions dels nostres barris.

L’acte es va iniciar amb una recepció al pati de les Cotxeres i un “photocall” on les persones assistents hi van anar desfilant abans d’iniciar el sopar.

Durant l’acte es va projectar un vídeo que resumeix els principals projectes i activitats del Secretariat durant el 2016 tot recordant els orígens de la federació.

Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat, va dirigir unes paraules a les persones assistents on va recordar que la federació va néixer d’un NO al català “Podem dir: contigo empezó todo, a l’Ajuntament Franquista de l’any 1975. Per tant, li donem les gràcies!” Aquest fet va fer que les entitats, veïns i veïnes del territori s’agrupessin per reivindicar l’ús del català i a partir d’aquí es va demostrar la força de les entitats. La presidenta també va recordar que gràcies a les reivindicacions i lluites veïnals ara tenim les Cotxeres de Sants, el Casinet d’Hostafrancs, el Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial i de la Bordeta, i el veïnat podem gaudir del Parc de l’Espanya Industrial, escoles bressol, el Vapor Vell, Can Batlló i La Lleialtat Santsenca entre d’altres.
La presidenta va expressar el compromís de la federació en la defensa dels drets a l’habitatge, a un món sostenible, a la defensa de la igualtat entre persones, al dret de les persones refugiades a ser acollides, a la recuperació de la memòria històrica, a l’educació inclusiva, al dret a l’autodeterminació del nostre país...

Finalment, va acabar recordant i agraint la gran tasca dels treballadors i treballadores, dels que hi són i dels que ja no, dels veïns i veïnes, entitats i persones properes a la federació que durant tots aquests anys hi han deixat la pell i va encoratjar a seguir endavant utilitzant i reivindicant l’espai públic i seguir fomentant el treball en xarxa per aconseguir uns barris, una ciutat i en definitiva un país millor.

També van dirigir unes paraules la Regidora-Presidenta del Districte de Sants-Montjuïc, Montserrat Ballarín, la Regidora del Districte, Laura Pérez, i el delegat del Govern de Barcelona, Miquel Àngel Escobar, en representació del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que es van centrar a destacar la gran tasca de les entitats a la societat i el paper cohesionador de la federació. També van felicitar el Secretariat per la feina feta durant aquests 40 anys, així com van encoratjar a seguir endavant.

La UE de Sants va fer entrega al Secretariat d’una samarreta emmarcada amb les firmes dels jugadors del primer equip.

Finalment, els membres de l’actual executiva i representants institucionals van pujar a l’escenari amb una representació de l’entitat degana del Secretariat, la Societat Coral La Floresta amb el seu president, Albert Torras, i una representació de l’entitat més jove, la Companyia Liada Nacional, amb Carme Illa, que van bufar les espelmes del pastís dels 40 anys.


Vegeu el reportatge fotogràfic aquí.

Podeu tornar a veure el vídeo aquí.

PROJECTES

Vols saber quins són els cartells que il·lustraran el Correllengua 2017?

L’obra de Marta López-Fernández ha estat la guanyadora de la categoria d’adults del 9è concurs de cartells per il·lustrar el Correllengua 2017 de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, al qual s’han presentat un total de 18 obres amb dissenys molt variats. En la …

Llegir més

Aquest juliol, tens alguns matins lliures?

Busquem persones voluntàries que vulguin ajudar l'alumnat de secundària a preparar les recuperacions de setembre, de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 h. T’hi animes? Dates: Del 3 al 28 de juliol i del 28 d’agost a l’1 de setembre. Pots col·laborar un o més …

Llegir més

10è Concurs d’Art Jove

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet impulsen l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini per a la presentació d'obres és el 27 d’octubre de 2017.

Llegir més

#VeniuJa

#VeniuJa és una campanya amb l'objectiu que Espanya compleixi les seves obligacions i el seu compromís i aculli 17.387 persones refugiades. Malgrat les campanyes, mobilitzacions, el suport d'una gran part de la ciutadania, i la mercantilització i …

Llegir més

ACTIVITATS

Última ballada de sardanes!

Acabem el cicle de sardanes amb la ballada del proper divendres 7 de juliol a les 19.30 h a la Rambla de Sants amb la Cobla Baix Llobregat.

Llegir més

Jornades solidàries a Creu Coberta

L'Associació de Comerciants de Creu Coberta ha organitzat dues jornades solidàries a favor de la Fundació Disgrup i l'Associació Apadia que treballen amb persones amb discapacitat i nois i noies en risc d'exclusió social. Al llarg dels dos dies hi haurà una …

Llegir més

Cinema a la fresca a les Cotxeres de Sants

Arriba el Cinema a la Fresca, un clàssic de l’estiu a Cotxeres. A partir del 15 de juny, tots els dijous, el passatge de Fructuós Gelabert serà l’escenari de 6 projeccions molt interessants. Com en cada edició, s’ha triat una bona selecció de films que de ben …

Llegir més

XIX Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Entre el 18 i el 27 d’agost l’Auditori de les Cotxeres de Sants acull la 19a edició de l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que aplegarà centenars de participants d’arreu del món.

Llegir més

AGENDA

01/07/2017 al 31/07/2017

Agenda del Col·lectiu d’Artistes de Sants - juliol 2017

05/07/2017//

L'Olivereta em refresca: Festa de l'aigua

12/07/2017

Stop guerres!

Valors Secretariat

#VeniuJa

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.