Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

2 d'octubre de 2014 · Número 20

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebren la seva festa de les lletres

Els guanyadors van ser Joan Carles González, Ana Maria Basagaña i Carles Royo.

La Sala de Plens del Districte de Sants-Montjuïc va ser l’escenari del lliurament dels guardons dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Els guanyadors van ser: Joan Carles González Pujalte amb el poema Pis buit en la categoria Flor Natural d’Or; Ana Maria Basagaña Carrasco amb el poema VW en la categoria Englantina d’Or; i Carles Royo i Bieto amb el poema Sol ponent en la categoria Viola d’Or. A més, es van lliurar dos accèssits: un a la modalitat de l’Englantina d’Or al poema Pregària del Caminant de Maria del Mar Tomàs i Rodríguez i un segon accèssit al premi de la Viola d’Or al poema La plaça del Fènix, d’Irene Vidal i Garcia.

Enguany, el certamen va comptar amb Laura Borràs com a mantenidora. És llicenciada en Filologia Catalana i doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i des del 2013, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs va oferir un discurs molt emotiu centrat en l’obra del poeta barceloní Joan Vinyoli, del qual va recitar alguns poemes com En bona companyia.

Durant l’acte, diversos alumnes de l’Escola Joan Pelegrí van recitar poemes. La Societat Coral La Floresta va ser l’encarregada de cloure l’acte amb diverses peces musicals i el cant dels Segadors.

Última hora

Les entitats dels nostres barris amb La Marató de TV3

La propera reunió preparatòria de la Marató tindrà lloc el dijous 2 d’octubre a les 19.30 h al C/Riego, 11. Us hi esperem!

Llegir més

Activitats

Tot a punt per la Festa Major d’Hostafrancs!

La Festa Major d’Hostafrancs, sempre al voltant del Sant Àngel Custodi, es presenta amb una programació farcida d’activitats, des de les més tradicionals, com el Ball de Rams, la Fira de la Magrana o la trobada de cant coral, fins a activitats més innovadores, …

Llegir més

El 25 d’octubre celebrem el Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta!

El proper dissabte 25 d’octubre celebrarem a la Plaça de Sants el Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Nombroses activitats configuraran la jornada, que és una gran festa en defensa de la llengua i la cultura catalanes. Hi trobareu un munt de propostes: …

Llegir més

Obertes les inscripcions online per córrer el 36è Cros Popular de Sants

Del 29 de setembre al 27 de novembre us podeu inscriure a totes les categories del Cros Popular de Sants a través del web Championchip.cat.

Llegir més

Tarda infantil amb els Diables de Sants

El proper dissabte 11 d'octubre de 17.30 a 20 h a la Plaça Bonet i Muixí hi haurà un munt d'activitats infantils: tabalada, tallers, xocolatada, animació i molt més!

Llegir més

Diada castellera amb els Borinots

Diada castellera amb els Borinots, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa a la Plaça Bonet i Muixí el proper diumenge 19 d’octubre de 12 a 14 h.

Llegir més

Projectes

7è concurs Art Jove Cotxeres-Casinet

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet organitzen aquest concurs per impulsar l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini de presentació finalitza el 3 de novembre.

Llegir més

Participa en un projecte de voluntariat lingüístic!

El Projecte Parlem promou l’ús social del català amb la formació de parelles lingüístiques, integrades per una persona catalanoparlant i una persona que malgrat que entén el català no el parla amb fluïdesa. És gratuït i voluntari... t'hi apuntes?

Llegir més

M’ajudes a fer els deures?

Busquem persones voluntàries que ajudin alumnes de primària i secundària a l’hora de fer deures, estudiar i reforçar la lectura: estudiants, persones que hagin estat vinculades a l’educació, persones jubilades i gent amb ganes d’ensenyar i d’aprendre.

Llegir més

Fes-te voluntari lingüístic!

El Projecte Parlem promou l’ús social del català amb la formació de parelles lingüístiques, formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que malgrat que entén el català no el parla amb fluïdesa. Informa-te'n!

Llegir més

Recursos

Cursos i tallers gratuïts per a entitats

Torre Jussana ha publicat l’oferta formativa gratuïta per a la tardor 2014 amb noves propostes formatives gratuïtes adreçades a les persones associades, al voluntariat i als equips tècnics de les associacions amb seu a Barcelona.

Llegir més

Agenda

01/10/2014 al 31/10/2014

Les activitats de l'Aula de l'Aigua del mes d’octubre

01/10/2014 al 31/10/2014

Les activitats del Grup d’Opinió Àmfora del mes d’octubre

05/10/2014

La Ratonera al Centre Catòlic de Sants

09/10/2014

Jornada sobre l’impacte de la nova llei d'administració local a les entitats

16/10/2014

Homenatge a Josep Sabanés (1922-2011)

20/10/2014

Pau Sense Treva, 1a Convocatòria.

21/10/2014

Un extraterrestre qualsevol!

26/10/2014

El llepafils al Casinet d’Hostafrancs

Valors Secretariat

Compartim esport, compartim respecte

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.