Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

13 de març de 2014 · Número 16

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Neix la Taula social, un nou espai de coordinació de les entitats socials de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

La presentació pública serà el proper dimarts 18 de març a les 19 h a les Cotxeres de Sants

La Taula social és un nou espai de coordinació del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta que aplega una desena d’entitats socials del territori amb l’objectiu principal de sumar esforços i treballar de manera més eficaç en l’atenció a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Per què una Taula social?

En el moment actual, és de vital importància que les entitats que treballen en tasques d’atenció social tinguin un espai on poder compartir projectes, sumar esforços i poder arribar a més població que es troba en un situació de fragilitat o vulnerabilitat.

Objectius de la Taula social

La Taula social permetrà a les entitats socials treballar amb més coordinació en la resolució de situacions de carència. El fet de treballar en xarxa també farà possible que hi hagi un intercanvi de recursos entre les entitats i per tant, una suma d’esforços en l’organització de recollides d’aliments, joguines, etc. D’altra banda, aquest nou espai de coordinació servirà d’altaveu de les necessitats que atenen les entitats socials aconseguint una major sensibilització de la població sobre la tasca que realitzen. De retruc, la Taula social jugarà un paper important en la captació de voluntariat i la denúncia de les carències i les situacions de precarietat.

Qui forma part de la Taula social?

Associació Acció Hospitalitària. Centre de serveis Canpedró; Associació Cívica La Nau; Centre Social de Sants; Gra de Blat; El barri pel barri; Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH); Fundació Privada Avismón Catalunya; Grup d’Opinió Àmfora; Grup Solidaritat Sant Medir; Sant Joan Maria Vianney-Club Parroquial; Servei de suport CECMAVI.

Vine a la presentació pública de la Taula social

Des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta us convidem a la presentació pública de la Taula social on es donaran a conèixer les futures tasques a desenvolupar alhora que s’animarà altres entitats a formar-ne part. L’acte comptarà amb les intervencions de:

- Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta
- Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social
- Ferran Ramon-Cortés, director del Instituto de Comunicación 5 Fars
- Laia Serrano, presidenta de Barcelona Actua

Per finalitzar, hi haurà una breu presentació de les entitats que formen la Taula social.

Quan? Dimarts 18 de març a les 19 h. L’acte tindrà una durada aproximada d’1 hora.
On? Sala d’Actes de les Cotxeres de Sants. Plaça Bonet i Muixí, 4a planta.


Última Hora

Què t’aporta la interculturalitat?

Cultura, intel·ligència, respecte, cohesió, empatia,...Les entitats de la Taula intercultural han respost aquesta pregunta en un vídeo que podeu trobar al canal de Youtube del Secretariat.

Llegir més

Activitats

La V Caminada Sants-Montserrat escalfa motors

La Unió Excursionista de Catalunya de Sants organitza la V Caminada Sants-Montserrat, puntuable per a la XVII Copa Catalana de Caminades de Resistència, que té per objectiu fer el recorregut que separa la Plaça de Sants de la Plaça del Monestir de Montserrat per …

Llegir més

Oberta la convocatòria de subvencions del Departament de Benestar i Família

Des del Secretariat us informem que ha aparegut publicada al DOGC la convocatòria de subvencions del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya per a entitats en l’exercici 2014. Les sol·licituds s'han de presentar en el formulari …

Llegir més

Més de 900 piulades i 300 seguidors al twitter del Secretariat!

Encara no ens segueixes al twitter? Fes-nos un follow i estigues al dia de les últimes noticies del Secretariat i les entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Llegir més

Tot a punt per a un nou trimestre d’activitats formatives a Cotxeres-Casinet

El període d’inscripcions per als nous talleristes està obert des de l’11 de març. Podeu fer les inscripcions als cursos i tallers de manera presencial o online a través del web de Cotxeres-Casinet.

Llegir més

Projectes

7è concurs Art Jove Cotxeres-Casinet

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet organitzen aquest concurs per impulsar l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini de presentació finalitza el 3 de novembre.

Llegir més

Recursos

Fes Alehop! i posa’t en forma al territori Atles

Les entitats federades al Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta disposeu d’una promoció especial per gaudir dels centres esportius d’Atles Esports. La promoció Alehop! inclou de manera gratuïta la matrícula, la primera quota mensual i dues …

Llegir més

Participa al 5è concurs de relats de voluntariat social de la FCVS

La convocatòria està oberta a qualsevol persona que vulgui explicar i compartir la seva experiència de voluntariat en el marc d’una entitat social. Comparteix les teves vivències, satisfaccions i inquietuds com a voluntari. Participa-hi abans del 24 de març!

Llegir més

Agenda

20/03/2013

Reunió Festa Intercultural

23/03/2014

Gallines ponedores

23/03/2014

Putxi Calçotada

23/03/2014

Francesc Mir, el cantautor de la Bordeta

25/03/2014

Cinefòrum: “Gritos y susurros”

29/03/2014

Orquestra Sinfonietta Universitària de Barcelona

06/04/2014

Espectacle de màgia Hocus-Pocus al Casinet d’Hostafrancs

Valors Secretariat

Pel dret al propi cos, les dones decideixen.

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.