Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

14 d'octubre del 2022 · Número 132

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

El 15 d'octubre arriba el Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta!

Una nova edició del Correllengua arriba als nostres barris per reivindicar la llengua i cultura catalanes.

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta se celebrarà el dissabte 15 d’octubre a la rambla de Sants i tindrà com a protagonista la figura de Joan Fuster.

Aquesta nova edició del Correllengua manté totalment vigents els objectius de l’activitat: el foment de la llengua i cultura catalanes en una jornada transversal, oberta, participativa i popular. La reivindicació i la festa també hi són presents, i és que dissabte 15 d’octubre la rambla de Sants acollirà un munt d’activitats per a tots els gustos i edats: diables, tabalers, mostra d’entitats, gegants, activitats infantils, poesia, cant coral, castellers, dinar...

Com a actes previs, destaquem l'exposició de cartells del concurs del Correllengua a l'aparador de les Cotxeres de Sants, la presentació del Projecte Aina, el col·loqui "Llengua i escola" i l'acte de presentació del Correllengua i el lliurament de premis del concurs de cartells.

La jornada central serà el 15 d'octubre, entre les activitats programades d’enguany destaquem la mostra d’entitats, les activitats infantils (concurs de pintura ràpida, espectacle infantil...) i el dinar a càrrec del Casal Independentista Jaume Compte, que prepararà un menú especial que podreu degustar a la rambla de Sants a les 14.30 h (cal tiquet). A les 19.30 h serà el moment del Manifest del Correllengua 2022 i el parlament, que anirà a càrrec de Margarida Moset.

A les 20.30 h, la cultura popular arribarà de la mà de la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet i dels Diables i Tabalers de Sants. A la nit, música a partir de les 22.15 h amb els punxadiscs Zytas i Lyto.music.

A més, l'Associació Més Lluny, Òmnium Sants-Montjuïc, la CAL i el Consell local per la República organitzaran en un espai polivalent diverses activitats durant tot el dia: taller d'instruments tradicionals infantils, vermut solidari, taller d'iniciació a la llengua de signes catalana, conferències, etc.

La comissió organitzadora del Correllengua està formada per prop de vint entitats del territori i es coordina a través del Secretariat d’Entitats.

última hora

Es renova la Comissió Executiva del Secretariat

La celebració de l'Assemblea General Ordinària del Secretariat, el passat 21 de setembre, va ser un punt de trobada de les entitats associades, en què es va fer un repàs de les principals activitats i projectes del 2021 i es van aprovar per unanimitat tant el pla …

Llegir més

activitats

Els Castellers de Sants celebren la 30a diada el proper diumenge 16 d'octubre!

Aquest diumenge, la Diada dels Castellers de Sants tornarà amb força a la plaça de Bonet i Muixí, a partir de les 11.30 h. Tot just fa un any que els Borinots feien la primera actuació en el mateix escenari amb castells de set i de sis, mentre que per a aquesta …

Llegir més

El Cros Popular de Sants us espera el 13 de novembre

Inscripcions obertes al Cros Popular de Sants, que el proper 13 de novembre arribarà a la 43a edició. La cursa, de 10 km, recupera enguany la distància habitual i les categories del Petit Cros, la Centpeus, el Cros Inclusiu de 1500 m i el de 500 m.

Llegir més

Nova programació del cicle BCN Districte Cultural!

Arriben noves propostes al cicle BCN Districte Cultural, una iniciativa que apropa a la ciutadania muntatges de qualitat. Consulteu la programació d'octubre a desembre, activitats gratuïtes!

Llegir més

Convocades les bases del Premi de poesia Amadeu Oller 2023

El termini per presentar els poemaris finalitzarà el 28 de febrer de 2023. El premi consisteix en l’edició del llibre de poemes guardonat. Per participar a la convocatòria cal enviar un llibre de poemes en format digital al correu electrònic premiamadeuoller@parro …

Llegir més

projectes

Coneixes la Xarxa Comunal d'Ocupació?

La Xarxa és una estructura comunal en la qual la interacció entre demandants de feina i oferents deixa de ser una relació individual entre una treballadora i un agent econòmic. És un recurs molt interessant!

Llegir més

El projecte Aprenem Compartint busca voluntariat!

Busquem persones voluntàries que ajudin alumnes de primària i secundària, batxillerat i cicles formatius a l’hora de fer deures, estudiar i reforçar la lectura: estudiants, persones vinculades a l’educació, persones amb ganes d’ensenyar i d’aprendre.

Llegir més

Encara no tens el llibre dels 40 anys del Secretariat?

El passat mes de maig es va presentar el llibre "La força de la cooperació. Quaranta anys del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta". Si la vostra entitat encara no l'ha adquirit, ara ho teniu molt fàcil: aprofiteu el descompte del 30 % per la …

Llegir més

Valors Secretariat

#28J: orgull d’entitats diverses i compromeses amb els drets humans

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.