Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

13 de maig del 2022 · Número 128

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Presentació del llibre "La força de la cooperació. Quaranta anys del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta"

El periodista Òscar Dalmau presentarà aquesta publicació el proper dimecres 25 de maig a l'Auditori de les Cotxeres de Sants.

Aquest és un llibre que desgrana la trajectòria del Secretariat i mostra la singularitat i l’excepcionalitat de la federació, que ha estat i és motor de construcció associativa i cohesió del territori.

La presentació del llibre La força de la cooperació aplega els quaranta anys del Secretariat d’Entitats, en el període 1976-2016, i com ha contribuït al potencial associatiu dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

És una publicació que explica en quin context es va gestar el naixement del Secretariat, a la dècada dels setanta. Van ser uns moments convulsos, amb un urbanisme desenfrenat i amb la llengua i cultura catalanes sota mínims, en els quals el Congrés de Cultura Catalana va catalitzar la força de les entitats per deixar enrere el franquisme i avançar cap a uns barris millors. També s’hi troba l’evolució de la federació durant aquests anys, amb la gestió d’equipaments i l’impuls de la coordinació associativa com a grans eixos.

L’equip redactor del llibre, coordinat per Miquel Botella, ha tingut al davant el repte de documentar i explicar aquesta experiència associativa d’una singularitat indiscutible, basada en la coordinació i la cooperació. És un retall de la nostra història col·lectiva, aquella que s’ha forjat en la dedicació altruista a la construcció associativa dels barris i de la ciutat.

Quan? Dimecres 25 de maig del 2022, 19 h
On? Auditori de les Cotxeres de Sants
Signatura i venda de llibres (18 €) durant la presentació


Notícia destacada

L’Aprenem compartint fa 10 anys!

L’Aprenem compartint va néixer el 2012, arran de la detecció amb serveis socials d’abandonament escolar als nostres barris. Es va fer una prova pilot amb un grup reduït de joves, amb uns resultats molt bons. Des de llavors, el projecte ha anat creixent …

Llegir més

Activitats

Portes obertes al #territoriATLES el 14 i el 15 de maig

El pròxim cap de setmana, 14 i 15 de maig, hi haurà portes obertes al CEM l’Espanya Industrial i al CEM la Bordeta! Vine a gaudir de les instal·lacions o apunta’t a una masterclass o activitat dirigida!

Llegir més

El Correllengua busca cartell!

La participació al concurs de cartells del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta és oberta tant a professionals com a artistes novells, que es poden presentar de manera individual o col·lectiva. La categoria infantil s’adreça a infants menors de 12 anys. …

Llegir més

A la pell de la història, la Revolució de les Quintes!

La Lleialtat Santsenca organitza un joc teatralitzat en el qual els participants es posen a la pell dels protagonistes de la Revolta de les Quintes, un episodi històric que va tenir lloc a Sants l'any 1870. Últimes places disponibles!

Llegir més

Tot a punt per a les ballades de sardanes a la rambla de Sants

Engega un nou cicle de sardanes als nostres barris, organitzat per la Comissió Sardanista del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Les actuacions s’allargaran fins al 17 de juny, amb un total de cinc ballades. En aquesta edició, les …

Llegir més

No et perdis el Vermut Jazz al Casinet d'Hostafrancs!

Què et semblaria fer el vermut mentre gaudeixes d'una bona actuació de jazz? El Vermut Jazz és una proposta cultural molt atractiva, una oportunitat per conèixer noves formacions del món del jazz. Activitat gratuïta.

Llegir més

S'obre la convocatòria dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Aquest certamen literari en llengua catalana està organitzat per la Societat Coral la Floresta, la Federació de la Festa Major de Sants, la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, la Federació de Comissions de Festes de la Festa Major de la …

Llegir més

Projectes

Participa al concurs de narrativa de l'Hort d'en Queni

L’entitat APSOCECAT impulsa aquesta iniciativa per fomentar la creació literària i visibilitzar i augmentar el coneixement de la sordceguesa. El termini per presentar obres finalitzarà el 31 de maig.

Llegir més

Vols participar a l'Escapebarri i emportar-te un fantàstic premi?

Agafeu l'agenda! El proper divendres 20 de maig torna l'Escapebarri, el joc que vol crear xarxa i vincle entre els diferents barris del districte de Sants-Montjuïc. Participa a la investigació, troba les pistes i resol el joc!

Llegir més

A la primavera, més formació!

Un dels serveis de Torre Jussana a les entitats de la ciutat és la formació. Us presentem 12 cursos totalment gratuïts que us poden interessar molt, relacionats amb la comunicació, economia i fiscalitat, participació, estratègia i acció...

Llegir més

Vols iniciar-te al món de l'escalada?

La UEC de Sants organitza un casal d'escalada aquest estiu! És una proposta per a infants a partir de 5 anys, amb possibilitat d'inscripció per setmanes. Les dates: del 27 de juny al 15 de juliol! Inscripcions obertes!

Llegir més

Agenda

15/05/2022

Sortida UEC - Capçalera del Llobregat

18/05/2022

Sortida de la UEC- El Rodal de Sabadell (Colobrers)

20/04/2022 al 20/05/2022

Exposició dels 100 anys de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya FEEC

23/05/2022

Reunió de Firentitats

27/05/2022

Projecció de la Llanterna Màgica

01/05/2022 al 31/05/2022

Agenda del Col·lectiu d'Artistes de Sants - maig 2022

Valors Secretariat

Ara i sempre, l'escola en català!

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.