Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

15 d'octubre del 2021 · Número 121

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

El 16 d'octubre, el Correllengua us espera a la rambla de Sants!

Una nova edició del Correllengua arriba als nostres barris per reivindicar la llengua i cultura catalanes.

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta se celebrarà el dissabte 16 d’octubre a la rambla de Sants i tindrà com a protagonista la figura d'Isabel-Clara Simó.

Aquesta nova edició del Correllengua manté totalment vigents els objectius de l’activitat: el foment de la llengua i cultura catalanes en una jornada transversal, oberta, participativa i popular. La reivindicació i la festa també hi són presents, i és que dissabte 16 d’octubre la rambla de Sants acollirà un munt d’activitats per a tots els gustos i edats: diables, tabalers, mostra d’entitats, gegants, activitats infantils, poesia, cant coral, castellers, dinar...

Com a actes previs, destaquem l'exposició de cartells del concurs del Correllengua a l'aparador de les Cotxeres de Sants, l'exposició "Anem de fonda" al restaurant Terra d'Escudella, la presentació de la biografia i l'última novel·la d'Isabel-Clara Simó i el recital del poemari "La mancança".

La jornada central serà el 16 d'octubre, entre les activitats programades d’enguany destaquem la mostra d’entitats, les activitats infantils (concurs de pintura ràpida, espectacle infantil...) i el dinar cultural a càrrec del restaurant Terra d’Escudella, que prepararà un menú especial que podreu degustar a la rambla de Sants a les 14.30 h (cal tiquet). A les 19.30 h serà el moment del Manifest del Correllengua 2021 i el parlament, que anirà a càrrec de Jordi Esteban, filòsof i director del projecte Xerrem Junts de la CAL.

A les 20 h, la cultura popular arribarà de la mà dels Castellers de Sants i de la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet i dels Diables i Tabalers de Sants. A la nit, música a partir de les 21.30 h amb el concert de Lasta Sanco.

La comissió organitzadora del Correllengua està formada per prop de vint entitats del territori i es coordina a través del Secretariat d’Entitats.

Notícia destacada

Els Castellers de Sants tornen a plaça per celebrar la 29a Diada

Després de 587 dies, els Castellers de Sants tornaran a fer una actuació amb tres castells i pilar des que el 10 de març del 2020 es va aturar l’activitat castellera a causa de la pandèmia. Els de la camisa grisa actuaran en solitari el 16 d’octubre a la tarda, …

Llegir més

Activitats

Última sessió del 2021 del cicle Districte Cultural

La Companyia Zum-Zum Teatre presenta l'obra "La gallina dels ous d'or" el proper diumenge 19 de desembre al Casinet d'Hostafrancs. Activitat gratuïta, cal fer reserva prèviament.

Llegir més

Taller d'iniciació a l'skate al Casinet

Aquest és un taller gratuït adreçat a infants que vulguin iniciar-se en la pràctica de l'skate, que comptarà amb l'acompanyament de Sants4ever. Els dissabtes 23 d'octubre i 20 de novembre al matí al pati del Casinet, cal inscripció prèvia.

Llegir més

El cicle Pantalla Barcelona, novetat de la tardor a Cotxeres de Sants

El passatge de Fructuós Gelabert acollirà el cicle Pantalla Barcelona, amb la projecció de pel·lícules i activitats paral·leles com presentacions o col·loquis. Consulteu la cartellera i reserveu la vostra entrada, activitat gratuïta!

Llegir més

Projectes

Col·labora en el nostre projecte d'acompanyament educatiu!

Busquem persones voluntàries que ajudin alumnes de primària i secundària a l’hora de fer deures, estudiar i reforçar la lectura: estudiants, persones que hagin estat vinculades a l’educació, persones jubilades i gent amb ganes d’ensenyar i d’aprendre.

Llegir més

La Llar de l'Afectat d'Esclerosi Múltiple necessita el teu vot!

Aquesta entitat participa en la iniciativa "La voz del paciente" amb el projecte "Necessitem rehabilitació física. Sí o sí!" i necessita ser un dels 50 projectes més votats per poder obtenir suport econòmic. L'últim dia per votar és el 20 d'octubre!

Llegir més

Últims dies per participar al concurs Art Jove

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet impulsen l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. El termini per a la presentació d'obres és el 20 d’octubre de 2021.

Llegir més

Busquem testimonis per recuperar la memòria industrial de Sants!

Des de Cotxeres-Casinet, el Punt Multimèdia, la Biblioteca Vapor Vell i la Lleialtat Santsenca s’està impulsant un nou projecte de recerca de testimonis de persones que van treballar a l’Espanya Industrial i altres fàbriques del barri.

Llegir més

Agenda

01/10/2021 al 31/10/2021

Agenda del Col·lectiu d'Artistes de Sants - octubre 2021

01/10/2021 al 31/10/2021

Activitats Grup d'Opinió Àmfora - octubre 2021

23/10/2021 al 24/10/2021

Un esperit burleta

29/10/2021

Projecció de la Llanterna màgica

Valors Secretariat

#EsportÉsSalut #CulturaSegura #LesEntitatsSónNecessàries

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.