Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

15 de maig del 2020 · Número 117

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Seguim al costat de les entitats

Des del Secretariat ens volem posar en contacte amb totes les entitats per saber com esteu vivint aquests moments tan difícils i complicats per a tothom.

A partir de la declaració de l’estat d’alarma, el Secretariat es va veure obligat a fer un ERTO als treballadors i treballadores, ja que hem hagut de tancar tant els centres cívics com les instal·lacions esportives. Per tant, la nostra activitat habitual pel que fa a gestió d’equipaments i al suport a les entitats es va aturar de manera radical a mitjans de març.

Malgrat aquesta situació, en aquests dos mesos de confinament hem explorat noves fórmules per mantenir el contacte amb les persones usuàries i les entitats i superar la distància que, inevitablement, ens ha afectat a tota la societat per evitar la propagació de la pandèmia. En aquest punt, hem aprofitat la potencialitat de la comunicació digital i les xarxes socials per minimitzar les limitacions del confinament.

Aquesta situació totalment excepcional ha significat la suspensió de nombrosos actes protagonitzats pel teixit associatiu i ens ha situat en un escenari ple d’incerteses. Al 2020 no tindrem Firentitats ni ballada de sardanes al maig, ni l’aniversari dels Borinots, ni l’Expressa’nts... Però les entitats han continuat treballant i molt, adaptant-se a la nova realitat, construint xarxes de solidaritat i suport comunitari, unint esforços i protegint el nostre capital més important: les persones i el seu benestar.

En aquest butlletí us volem fer saber totes les accions que hem estat impulsant des dels diversos àmbits de treball del Secretariat. Però volem fer un pas més i des de la Comissió Executiva del Secretariat es planteja fer una reunió virtual amb les entitats associades per saber com esteu, poder compartir necessitats i problemàtiques. Com sempre, des del Secretariat intentarem fer el possible per atendre les vostres qüestions.

Us proposem que ens puguem trobar el proper dimarts 19 de maig a les 19 h en l’enllaç següent: https://meet.jit.si/EntitatsSHB. Cal que confirmeu l’assistència a info@secretariat.cat ja que si fóssiu moltes entitats hauríem de valorar fer-ne dues convocatòries.

Finalment, us desitgem que estigueu bé i, també, volem tenir un record molt especial per a totes les persones vinculades a les entitats i per a tots els veïns i veïnes que ens han deixat durant el coronavirus.

Esperem veure-us ben aviat i que tornem a omplir els carrers d’activitats, d’entitats i de vida.

Coordinació associativa

La Taula social intensifica la recollida de productes

Des de la Taula social hem mantingut el contacte amb les entitats a través de correu electrònic per veure quines són les necessitats de les entitats que estan en primera línia ajudant les persones que es troben en una situació complicada i de vulnerabilitat, …

Llegir més

Front comú de les entitats esportives davant del coronavirus

Des de la Taula d’esports principalment s’ha mantingut el contacte via telemàtica amb les diferents entitats, interactuant puntualment amb les entitats que ho han requerit i, de manera conjunta, amb una reunió de la Taula d’esports que es va celebrar el passat 20 …

Llegir més

Campanyes i iniciatives de la Taula intercultural

Les activitats de la Taula intercultural s’han centrat en el suport a iniciatives i campanyes encapçalades per entitats que formen part d’aquest espai de coordinació, com ara la difusió de la concentració del segon dimecres de cada mes de Stop Mare Mortum i la …

Llegir més

Projectes

Acompanyem l'alumnat de l'Aprenem Compartint durant el confinament

A primària, fem una sessió setmanal de videotrucada amb els 8 grups de primària, això significa que arribem aproximadament a 90 infants. En aquestes trobades fem una ronda de presentació, comentem propostes pedagògiques, plantegem els reptes de la setmana, resolem …

Llegir més

El Correllengua busca cartell!

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, previst per al dissabte 17 d’octubre, ha convocat el concurs de cartells en les categories adults i infantil. Teniu temps fins al 30 de juny per presentar la vostra obra telemàticament a info@secretariat.cat.

Llegir més

Es convoquen els Jocs Florals

El certamen literari dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha presentat les bases de la convocatòria 2020. Cal presentar les obres abans del 30 de juny i l’acte de lliurament se celebrarà durant l’últim quadrimestre del 2020.

Llegir més

Gestió cultural

Cotxeres-Casinet #desdecasa

L’eix dels continguts a les xarxes socials ha estat oferir una finestra virtual a l’amplíssima programació cultural dels centres cívics, amb la voluntat d’oferir propostes de qualitat i de disciplines diverses a la nostra audiència. Hem fet les següents propostes: …

Llegir més

Gestió esportiva

Territori Atles #desdecasa

El tancament de les instal·lacions esportives ha significat la potenciació de la comunicació digital, especialment a través de les xarxes, oferint classes en directe cada dia i vídeos amb entrenaments per a totes les edats i intensitats. En aquest sentit, hem …

Llegir més

Valors Secretariat

Cuidem-nos

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.