Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

19 de febrer del 2020 · Número 115

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Commemorem el Dia de la llengua materna!

Juga, canta, conviu! Us esperem el proper divendres 21 de febrer a les Cotxeres de Sants.

Des de la Taula intercultural del Secretariat commemorem el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un acte popular en el qual jugarem i aprendrem paraules i cançons de diferents llocs del món.

Aquest és el sisè any que la Taula intercultural del Secretariat organitza un acte en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor les llengües diverses que es parlen als nostres barris i a Catalunya, fomentar la pluralitat lingüística i el multilingüisme i, en aquesta edició, experimentar com són d’actius, inclusius i expressius els jocs espontanis i tradicionals que veïns i veïnes del barri fèiem quan érem mainada, al carrer, a la plaça o al pati de casa.

Aquests veïns i veïnes, que han estat infants en tants i tants llocs del món, ens ensenyaran com jugaven i què deien o cantaven mentre ho feien. Volem preservar el patrimoni que ens unifica: el joc espontani que no necessita recursos especials sinó desig de passar estones en companyia activa complint petits reptes col·lectius.

Abans d’acomiadar-nos, podrem degustar unes pastes que ens tindran preparades!

T'apuntes?

Quan? Divendres 21 de febrer de 17 a 19 h
On? A la plaça de l’auditori de les Cotxeres de Sants

última hora

El Carnaval de Sants i el canvi climàtic

El canvi climàtic és la temàtica triada en aquesta edició del Carnaval de Sants. No desvetllarem quina figura serà el rei Carnestoltes, però sí que us podem dir que és un personatge que ha ignorat la crisi d'emergència climàtica. Li diuen Tram Tram XXXVI... I no …

Llegir més

activitats

Últims dies per participar a Firentitats 2020

L'edició d'aquest any de Firentitats serà el 23 de maig. Us recordem que la data límit de presentació de la documentació per poder participar-hi és el 24 de febrer. Consulteu aquí tota la informació!

Llegir més

Quines obligacions fiscals tenen les associacions?

L'objectiu d'aquesta formació organitzada per Torre Jussana és conèixer les obligacions de l’associació en relació amb la seva activitat econòmica i amb la seva activitat amb persones. La professora és l'Alicia Artiaga, experta en Gestió d'Organitzacions no …

Llegir més

Visca Sant Medir!

El proper diumenge 8 de març, vine a la cercavila pels carrers de la Bordeta on t'esperen la banda de música, els cavalls i els carros i camions de les colles!

Llegir més

Obert el termini per participar en el Concurs de Microrelats de la CAL

Les categories per participar-hi són: - Categoria Oberta. Hi poden participar totes les persones majors d'edat que ho desitgin. Les obres que es presentin en aquesta categoria han de girar entorn del lema “Cultura, una porta a la llibertat”. - Categoria Xerrem. …

Llegir més

Vine a veure Vimbodí vs Praga

Us presentem una proposta molt interessant per conèixer la Festa Major de Sants. Quan? Dissabte 14 de març a les 21 h Diumenge 15 de març a les 18 h Dissabte 21 de març a les 21 h Diumenge 22 de març a les 18 h On? Teatre Sant Medir. Constitució, 17 Entrades …

Llegir més

projectes

La teva entitat vol col·laborar en el projecte KSPS?

El projecte s’anomena KSPS (K STA PA SANTS) i s’adreça a alumnat dels instituts amb mesura o risc d’expulsió, als quals s'ofereix la participació en una activitat de tipus socioeducatiu com a resposta alternativa o complementària a la mesura. Els objectius …

Llegir més

Es busca cartell per a la propera edició de Firentitats

Participa al 1r concurs de cartells de Firentitats, el termini de presentació finalitzarà el 13 de març i el cartell guanyador serà premiat amb 300 €.

Llegir més

Obrim carrers, cada primer dissabte de mes

Deu carrers de la ciutat estaran tancats a la circulació de vehicles el primer dissabte de cada mes, de 17 a 21 h. Aquesta iniciativa té la voluntat de visibilitzar els beneficis que suposa per a la ciutadania pacificar un carrer, guanyar espais de convivència, …

Llegir més

Ja s'ha convocat el 13è concurs d'Art Jove

El Col·lectiu d’Artistes de Sants i els centres cívics Cotxeres-Casinet volen impulsar l’expressivitat en la creació artística de les generacions més joves. Per a artistes nascuts a partir del 1985, termini de presentació fins al 21 d'octubre del 2020.

Llegir més

Col·labora en el nostre projecte de reforç escolar!

Busquem persones voluntàries que ajudin alumnes de primària i secundària a l’hora de fer deures, estudiar i reforçar la lectura: estudiants, persones que hagin estat vinculades a l’educació, persones jubilades i gent amb ganes d’ensenyar i d’aprendre.

Llegir més

Barcelona Districte Cultural al Casinet d'Hostafrancs

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona us espera al Casinet d'Hostafrancs! Activitat gratuïta, cal fer reserva prèviament. En vols més informació?

Llegir més

agenda

01/02/2020 al 29/02/2020

Agenda del Col·lectiu d’Artistes de Sants - febrer 2020

01/02/2020 al 29/02/2020

Grup d'Opinió Àmfora activitats febrer 2020

19/02/2020

Capvespres oberts: presentació d'un llibre

23/02/2020

Sortida a la Rocallarga

28/02/2020

Projecció de la pel·lícula "Sin techo y sin ley"

08/03/2020

Sants Camina: Serra del Corredor

Valors Secretariat

Llibertat persones preses polítiques i exiliades

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.