L’Aprenem compartint fa 10 anys!

12/05/2022
Aquest projecte fa 10 anys que treballa per la igualtat d’oportunitats i acompanya infants i joves en els seus estudis i més enllà, amb les famílies, centres i agents educatius del territori.

L’Aprenem compartint va néixer el 2012, arran de la detecció amb serveis socials d’abandonament escolar als nostres barris. Es va fer una prova pilot amb un grup reduït de joves, amb uns resultats molt bons. Des de llavors, el projecte ha anat creixent paulatinament fins acollir, a dia d’avui i cada curs, 90 infants de 8 escoles públiques i 32 joves de diversos instituts del Districte de Sants-Montjuïc.

L’Aprenem compartint és un projecte al servei dels centres educatius i les famílies, en què un equip de 4 professionals i 40 voluntaris i voluntàries acompanyen dia rere dia els infants i joves que necessiten un cop de mà a l’hora de fer els deures, estudiar, fer-se seu el català a través de la lectura, l’adquisició de vocabulari i l’expressió oral, etc. Jugant i ajudant a fer colzes, des del màxim respecte i dedicació cap a les persones amb què treballem, s'ofereix un espai per a l’aprenentatge i l’adquisició i consolidació de la llengua i els coneixements requerits.

Durant tots aquests anys de treball i aprenentatge constant, més de 1.000 infants i joves, 170 voluntaris i voluntàries, 8 escoles, una vintena d’instituts i 18 professionals han crescut en tots els sentits i han format part d’aquesta gran família que és l’Aprenem Compartint. Han rebut premis a nivell estatal pel projecte d’aprenentatge i servei en què els joves del projecte esdevenen voluntaris i voluntàries del mateix. Han fet sortides a equipaments i indrets dels barris i més enllà; han fet trobades, festes; han anat a la ràdio, han rebut la televisió i la premsa escrita; han treballat en xarxa en molts espais i amb molts agents; han creat un casal d’estiu que enguany arribarà a la 3a edició; han participat a esdeveniments, activitats i projectes; han descobert realitats, associacions i persones que els marcaran per sempre... I tantes coses més! Enguany, dos exalumnes del projecte n’han esdevingut educadors/es, amb el repte i la riquesa que això suposa.

Aquest és un aniversari especial i volen seguir recollint i posant en pràctica aprenentatges, posar en valor tota la feina feta i seguir reivindicant recursos, tant per als centres educatius com per als projectes que els acompanyen, per atendre com cal la diversitat i necessitats existents dels infants i joves.

L’Aprenem compartint ha tingut i té corda, esperem, per a molts anys més; requereix de més recursos per poder atendre alumnat de cicles i batxillerat, per poder seguir atenent la creixent necessitat i demanda i per fer-ho de la millor manera possible, lentament però de manera consistent. La igualtat d’oportunitats és un imperatiu pel qual no podem deixar de treballar.

Aquest és un projecte encapçalat pel Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sants-Montjuïc, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Gràcies a totes i cadascuna de les persones, centres i institucions que el feu possible!

AGENDA

Setembre - 2022
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 2930311234
 567891011
 12131415161718
 19202122232425
 262728293012

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat