#VeniuJa

Publicat: 2017-07-06 00:00:00
Des del Secretariat ens hem adherit a la campanya #VeniuJa i convidem les entitats a sumar-s'hi!

#VeniuJa és una campanya amb l'objectiu que Espanya compleixi les seves obligacions i el seu compromís i aculli 17.387 persones refugiades. Malgrat les campanyes, mobilitzacions, el suport d'una gran part de la ciutadania, i la mercantilització i desuniversalització del dret d’asil que suposa el sistema de quotes, el Govern espanyol no està acomplint.Exigim que es respecti el Dret Internacional, els Drets Humans i els compromisos assumits.

Dret Internacional. La majoria d’estats al món han ratificat la Convenció sobre l’Estatut de les Persones Refugiades (1951) i el seu Protocol (1967) i estan obligats a acollir i protegir aquestes persones.
Drets Humans. El Dret d’Asil és un dret humà fonamental recollit a l’article 14 de la Declaració Universal dels Drets Humans (1948) i a la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea (UE) (2007).
Compromisos. Els estats de la UE s’han compromès, abans del 26 de setembre de 2017, a acollir 160.000 persones refugiades des de Grècia i Itàlia (reubicació) i 20.000 des de països de fora la UE (reassentament).

Quin és el compromís de l’Estat espanyol?
L’Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.387 persones. I fins a dia d’avui n’ha acollit menys d’un 8%.

Per què no arriben persones refugiades?
Per una manca de voluntat política, de responsabilitat i d’humanitat.

Què podeu fer per ajudar la campanya #VeniuJa en els propers dies?
1. Seguir @VeniuJa a les xarxes
2. Retuitejar o compartir cada dia el marcador actualitzat que es penja a primera hora del matí.
3. Afegir els vostres actes en suport de les persones refugiades a l'agenda de VeniuJa.
4. Pensar en organitzacions pròximes perquè s'hi adhereixin (ONG, col·lectius, associacions, escoles, AMPAS, universitats... qualsevol tipus d'entitats) i convidar-les a fer-ho.
5. Pensar en mitjans de comunicació i persones pròximes que hi treballin i demanar-los que s'adhereixin i col·laborin. Aquí teniu uns models de carta per a diferents mitjans per si us facilita la feina.
6. Convidar entitats i espais públics a posar comptadors físics.

Per a més informació clica aquí.

AGENDA