Dia Internacional de les Dones

04/03/2019
La Comissió Executiva del Secretariat d'Entitats ha emès un manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

El Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta es posiciona en la reivindicació del dia de la dona, com una eina per combatre la societat patriarcal, on cap tipus de discriminació no ha de tenir cabuda. Hem de crear una societat més justa, on s’ha d’incloure una mirada interseccional, entenent que les diferents maneres d’opressió no actuen de forma independent i aïllada sinó tot al contrari, estan interrelacionades i reflecteixen la intersecció de múltiples formes de discriminació: per gènere, origen, orientació sexual, edat, classe social, diversitat funcional i cultural.

Hem d’exigir un pacte d’estat perquè les polítiques públiques incorporin mesures contundents per combatre la violència de gènere, on les dones puguem ser lliures i puguem viure sense por; en què no hi hagi cap situació de violència, assetjament i opressió invisibilitzada. Unes polítiques que regulin la no existència de la bretxa salarial, que treballin per modificar la imatge estereotipada de la dona i una educació igualitària per a tothom.

Reivindiquem la visibilització de la dona en tots els àmbits públics: mitjans de comunicació, òrgans directius, executius i en el món professional, laboral, artístic, esportiu...

Denunciem l’oblit de les dones pel fet de ser dones, les racialitzades, les mortes al mar, les refugiades, les que han patit guerres, les assassinades, les violades. També volem fer un reconeixement de les dones cuidadores i tantes altres dones lluitadores al llarg de la història. En el moment actual, denunciem la situació de totes les dones preses i, en concret, de les preses polítiques i exiliades.
Des del moviment associatiu podem i hem de fer el camí per aconseguir que aquestes reivindicacions siguin una realitat. El moviment associatiu sempre ha estat el motor del canvi d’aquesta societat i en un moment com aquest hem de continuar liderant aquest canvi que ens ha de conduir a la igualtat.

Comissió Executiva del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

ENLLAÇOS I DOCUMENTS RELACIONATS

AGENDA

Setembre - 2020
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 31123456
 78910111213
 14151617181920
 21222324252627
 2829301234

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat