Si no pots veure el butlletí, fes clic aquí.

Info Secretariat

8 de març de 2013 · Número 4

Butlletí electrònic del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Veure Edicions anteriors

Arriba l’AcampaSants 2013, una manera diferent de viure l’educació en el lleure

El Parc de l’Espanya Industrial serà el punt de trobada dels Esplais i Caus de Sants-Montjuïc el 16 i 17 de març

El cap de setmana del 16 i 17 de març se celebrarà una nova edició de l'AcampaSants, la trobada dels Esplais i Caus de Sants-Montjuïc, que tindrà lloc al Parc de l'Espanya Industrial i on s'espera que s'apleguin més de 400 infants i una seixantena de monitors. L'edició d'enguany estarà ambientada en l'Edat Mitjana, un símbol per celebrar i escenificar la unió definitiva dels esplais i caus de la zona.

Dissabte 16 de març, les activitats arrencaran a les 11 h amb una gran gimcana. A la tarda hi haurà activitats tradicionals amb la col·laboració de la Colla dels Bastoners de Sants i els Diables de Sants, que culminaran amb una xocolatada. Les activitats i els jocs seguiran a la nit fins que arribi l'hora de dormir, moment en què els infants plantaran les tendes al mateix parc de l'Espanya Industrial.

La cloenda de l'AcampaSants serà diumenge 17 de març al matí, amb l'actuació dels Castellers de Sants, que oferiran un taller per donar-se a conèixer entre els més menuts, i l'espectacle d'animació infantil a càrrec del grup Ail'as, obert a tota la ciutadania.

L'AcampaSants s'organitza amb un doble objectiu: mantenir el contacte entre els monitors dels diferents esplais i caus i potenciar la coneixença entre els infants i, també, donar a conèixer al barri la feina que es realitza als esplais, alhora que es reivindica l'educació en el lleure com un model educatiu vàlid.

Esplais i Caus de Sants-Montjuïc

Fa escassament un mes s’ha constituït la federació d’Esplais i Caus de Sants - Montjuïc (ECSM) que agrupa 8 entitats juvenils d’educació en el lleure del barri: A.E.I.G. Mossèn Puig i Moliner, Agrupament Escolta Skues, Esplai Turons, Esplai Xiroia, Esplai Espurna, Esplai La Lluna, Esplai Sant Medir i Agrupament Escola Joan Maragall.

El naixement de la federació suposa la culminació de més de 6 anys de feina en comú entre els diferents caus, esplais i agrupaments del barri, que va sorgir gràcies a l’impuls de Temps de Barri i Temps Educatiu Compartit.

Última Hora

Seminari "Què fem per la diversitat als mitjans?"

La taula intercultural del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta organitza aquest seminari per impulsar un debat al voltant del tractament de la diversitat als mitjans. Inscripcions obertes fins al 15 de març! Tot i la sobresaturació …

Llegir més

Activitats

L’alcalde de Barcelona felicita els Castellers de Sants pel seu 20è aniversari

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, rebrà als Castellers de Sants el proper dilluns 11 de març en un acte protocol·lari al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona per celebrar els 20 anys de la Colla, on també hi assistirà el regidor de cultura i el regidor …

Llegir més

Col·labora amb la recollida d’aliments al barri de Sants

Des del passat mes de desembre, un grup de veïns i veïnes de Sants s'ha organitzat per recollir aliments per tal d'ajudar les famílies que no disposen de recursos suficients per poder menjar. La campanya neix amb l'objectiu de tenir una continuïtat en el temps, …

Llegir més

15a edició del Concurs de Curts Fantàstics i de Terror de Sants

S'ha obert el període d'inscripció per participar al Concurs de Curts Fantàstics i de Terror de Sants, que enguany se celebrarà de l'11 al 16 de novembre. Podeu presentar la vostra obra fins al 4 de setembre a les Cotxeres de Sants.

Llegir més

Últims dies per a l’actualització de dades i la ponderació de vots

Us recordem que fins el 15 de març sou a temps de fer-nos arribar les dades actualitzades de la vostra entitat, així com la ponderació de vots de cara a la propera assemblea.

Llegir més

Projectes

Centres esportius cardioprotegits

En la línia de millora contínua de la qualitat de les instal·lacions i els serveis, els centres esportius de l’Espanya Industrial i de la Bordeta són des d'aquest mes equipaments cardioprotegits. Cada instal·lació disposa d’un desfibril·lador extern automàtic (DE …

Llegir més

Què en saps de Sants?

Si estàs interessat a descobrir com es va viure la República i la Guerra Civil a Sants, no pots perdre’t les presentacions de l’obra Del somni al silenci. República i guerra civil, de l'escriptor i historiador Agustí Giralt. Del somni al silenci. República i …

Llegir més

Agenda

10/03/2013

26a Calçotada Popular del Casal Independentista de Sants

10/03/2013

Calçotada popular a Baix Jocs Florals

10/03/2013

Espectacle infantil ‘Sobre Rodes’ al Casinet d’Hostafrancs

11/03/2013

Reunió plenària Taula Intercultural

15/03/2013

Inauguració de l’exposició ‘1962. La gran nevada a Sants – Montjuïc’

17/03/2013

Calçotada popular a la Plaça Súria

20/03/2013

Reunió Festa Intercultural

Valors Secretariat

Que no t'hipotequin la vida

Secretariat

www.secretariat.cat

Info@secretariat.cat

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

Si et vols donar de baixa o modificar la teva subscripció del Secretariat, fes clic aquí.