La Taula intercultural ha engegat el nou Pla de treball

21/03/2019
Us presentem l'avaluació i el nou pla de treball de la Taula intercultural, un procés participatiu que dona solidesa i vigència al projecte.

INTRODUCCIÓ
Després de quatre anys d’activitats i projectes emmarcats en el Pla de treball 2014-2018, vam realitzar una valoració del grau d’assoliment dels objectius marcats i vam veure com s’havien treballat a través dels diferents àmbits. Així, vam posar en valor la feina feta i vam visualitzar el que s’havia fet en menor mesura.

Aquesta valoració ens ha servit de base per veure com volem seguir treballant, en què volem incidir més i de quina manera, els elements que volem incorporar de cara als propers anys i la perspectiva en la qual ens proposem treballar.

PROCÉS

El procés d’avaluació del Pla de treball 2014-2018 i el nou Pla de treball s’han realitzat de manera participada, a través de grups de discussió i reunions plenàries. Ha estat encapçalat pel Grup motor de la Taula intercultural, i ha comptat amb la participació de les entitats de la mateixa Taula i de Serveis socials del territori.

PLA DE TREBALL 2019-2020
Les entitats de la Taula intercultural valoren que “els objectius i els àmbits del Pla de treball 2014-2018 són adequats i que és pertinent seguir-los treballant."

Es defineixen un seguit de línies per seguir contribuint a la cohesió i la convivència al territori. Així, treballarem perquè Pau Sense Treva i les festes majors siguin més interculturals; per gaudir conjuntament del Carnaval; per transmetre més àmpliament els serveis del Secretariat; perquè hi hagi més veu i visibilitat de les entitats de persones immigrades; per potenciar el coneixement i la col·laboració entre les entitats; per territorialitzar el treball que fem a les plataformes en les quals participem; per seguir creant espais de reflexió sobre diversitat i drets humans; per tractar la transició nacional des de la línia dels drets i les llibertats fonamentals; per promoure la cohesió, l’intercanvi cultural i la transmissió de valors; i pel reconeixement, transmissió i aprenentatge de les llengües diverses.

Hem incorporat la perspectiva de drets i la seguirem treballant. I volem anar incorporant la perspectiva de gènere des de la interseccionalitat, tenint en compte l’encreuament de múltiples dimensions (l’origen cultural, l’edat, la classe social...), així com coordinar-nos més amb les altres Taules del Secretariat: la Taula social i la Taula d’esports.

AGENDA

Novembre - 2019
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 28293031123
 45678910
 11121314151617
 18192021222324
 2526272829301

Propers esdeveniments

Introdueix els esdeveniments de la teva entitat